Stichting Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden is verheugd te kunnen mededelen dat bestuurslid Em. prof. dr. Ton Mooij is genomineerd voor de Mensa Fonds Uitblinker Award.

De jury schrijft:

Em. prof. dr. Ton Mooij was bijzonder hoogleraar Onderwijstechnologie aan de Open Universiteit Nederland. Ook was hij manager en onderwijsonderzoeker in het Instituut voor Toegepaste Sociale wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Al jarenlang pleit hij voor het afschaffen van leeftijd als indelingscriterium voor het onderwijs, iets waar veel hoogbegaafde kinderen last van hebben. De jury prijst zijn onvermoeibare zoektocht naar en pleiten voor beter onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen en de praktische vertaling daarvan in Optimaliserend Onderwijs.

 

 

Stichting Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden is erg blij met de erkenning voor het werk van Ton Mooij. Voorzitter Willy de Heer:

Ton Mooij is een bijzonder mens. Niet alleen tijdens zijn werkzame leven, maar nu nog steeds zet hij zich ten volle in voor de verbetering van het onderwijs voor zeer makkelijk lerende of hoogbegaafde kinderen. Verschillende van zijn onderzoeken heeft hij naast zijn eigenlijke werk uitgevoerd. Ook heeft hij in zijn eigen tijd onvermoeibaar kinderen geholpen die in het onderwijs in de problemen waren gekomen. 
Kortom, Ton is een man om bewondering voor te hebben en trots op te zijn!

Op 24 november zal bekend worden gemaakt wie de Uitblinker Award wint. De uitreiking vindt plaats in Rijksmuseum Boerhave in Leiden. Voor meer informatie: zie de website van Stichting Mensa Fonds.